Wie is

René Veraar  

Sinds 1983 heb ik mijn praktijk en ben gespecialiseerd in individuele therapie, groepstrainingen en psychotrauma. Ik ben werkzaam als psycholoog cognitieve gedragstherapie, sportpsycholoog, hypnotherapeut en ben in Nederland bekend als EMDR master Therapist. In Nederland en België draag ik mijn EMDR expertise als docent over aan collega’s in de complementaire en GGZ zorg. Tevens ben ik als docent en supervisor verbonden aan diverse HBO-opleidingsinstituten. Ik heb onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en oorzaken van migraine daar ik zelf meer dan 20 jaar hevige migraine aanvallen kende.

Sinds 2002 houd ik mij bezig met de ontwikkeling van de EMDR en doe onderzoek in de effectiviteit van EMDR. Inmiddels heb ik meer dan 9000 EMDR sessies gegeven met veel succes. Dit zowel op enkelvoudige problematiek als meervoudig.

Januari 2003 heb ik het BivT – Bijscholing instituut voor Therapeuten – opgericht waar we met een mooi team van meer dan 40 docenten praktijkgerichte professionaliseringsdagen faciliteren.
(zie ook BivT).

Wat nog meer

EMDR
Al meer dan 20 jaar ben ik gespecialiseerd in het werken met EMDR bij enkelvoudige en complexe PTSS. Deze behandelmethodiek is momenteel de meest effectieve methode om traumatische -, depressieve – en angstklachten met groot succes behandelen. Sinds 2004 heb ik een eigen methodiek ontwikkeld die binnen het werken met EMDR een zeer effectief behandeling is geworden. Bij enkelvoudige problematiek kun je rekenen op maximaal 3 EMDR behandelingen en bij complexe problematiek maximaal 8 sessies. Afhankelijk van je geschiedenis!

Ik heb uiteraard specialisatie trainingen en opleidingen gevolgd in o.a.

EMDR traumaverwerking (‘EMDR master Therapist’ en docent EMDR opleiding)
PTSS en Complexe PTSS
Psychotherapie
Psychodynamische analyse psychologie
Transpersoonlijke psychologie
Systeemopstellingen
Seksuologie
Sportpsychologie
Lifecoaching
Outdoor Lifecoaching
Migraine kun je aan
Prikkelbare Darm Syndroom
Anatomie en Fysiologie
Klassieke hypnotherapie
Moderne hypnotherapie
Neoklassieke hypnotherapie
Gestalttherapie
Ademtherapie
Regressie therapie
Reïncarnatie therapie
Korte oplossingsgerichte psychotherapie
Coaching
Relatietherapie
Rationele Emotieve Therapie
Shiatsu therapie
Reiki master
NLP master
Sjamanisme en nog veel meer

Ik ben tevens ervaringsdeskundige in het behandelen van veteranen en andere hulpverlening beroepsgroepen.