Werkwijze

Behandelmethodes

Er bestaan talrijke therapeutische stromingen met ieder een eigen visie en benadering. Bij sommigen wordt de nadruk gelegd op inzicht, bij anderen op gedragsverandering of op ontlading van emoties. De Psychodynamische Analyse Therapie gaat niet uit van één bepaalde stroming, maar is integratief georiënteerd. Dat houdt in dat er methoden gebruikt worden uit verschillende therapeutische stromingen, die hun succes hebben bewezen. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van eigen ontwikkelde methodieken, die zijn gebaseerd op praktijk- en levenservaring. De praktijk voor Psychodynamische Analyse Therapie hecht grote waarde aan het persoonlijke groeiproces en gaat uit van een holistisch mensbeeld.

Werkwijze

De therapie start tijdens de eerste ontmoeting altijd met een intakegesprek om zowel voor de patiënt als voor de therapeut te kijken of er een samenwerking kan plaatsvinden. Voor een goed resultaat van de therapie moet de verhouding goed zijn zodat de patiënt zijn/haar helen kan bevorderen. Aan het einde van het gesprek wordt een behandelplan opgesteld waarin de therapeut aangeeft hoe de behandeling er uit kan gaan zien. Het aantal sessies wordt weergegeven en er zullen evaluatie momenten zijn waar we bespreken of de behandeling naar wens gaat.

Als Psycholoog, Integratief hypnotherapeut en Psychodynamisch therapeut behandel ik niet de klacht maar de oorzaak van de klacht. De patiënt krijgt uitleg over de werkwijze van de therapeut en is erop gericht dat je onder begeleiding van de therapeut de therapeutische methodieken leert gebruiken om de gestelde doelen te bereiken.